5 Mayıs 2010 Çarşamba

Open DNS ve Google DNS ile Yasaklı Facebook, Youtube gibi sitelere girme

Aslında ev ya da ofisten, facebook ya da youtube'a girme konusunda yapılabilecek en kolay yöntem, dns ayarlarını değiştirmektir. DNS konusunda da oldukça hızlı çalışan iki dns sunucusu, open dns ve google dns dir.

open dns, dns adresleri:

208.67.222.222
208.67.220.220

google dns, dns adresleri:

8.8.8.8
8.8.4.4

dns adresinizi değiştirmek için sırasıyla:

ağ bağlantılarım > özellikler >

yerel ağ bağlantısı > özellikler >

internet iletişim kuralları , tcp / ip > özellikler >

aşağıdaki dns sunucu adreslerini kullan >

yeğlenen dns sunucusu : 208.67.222.222

diğer dns sunucusu : 208.67.220.220

ya da google dns kullanmak için google dns değerlerini giriniz.

tamam ve sonrasında tamam'a bastıktan sonra, internet tarayıcınızı, internet explorer ya da firefox, kapatıp açınız, ve sonrasında tüm siteler karşınızda.

eğer işyerinde ya da ofisteyseniz ve işyerinden bağlanıyorsanız ve firmanız network'ten bazı sitelere erişime engel oluyorsa, bu durumda,

ultra surf kullanınız. ultra surf'u google'dan aratıp, indirip kurabilirsiniz. ya da daha önce anlattığım ultra surf yazılarını okuyabilirsiniz.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

google dns ve open dns yi denedim ama olmadı. daha önce open dns ile sorun olmadan youtube'a girebiliyordum ama son zamanlarda işe yaramamaya başladı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Adsız dedi ki...

open dns ve goodle dns ayarlarını denedim ama olmadı. Daha önce open dns ile youtube'a girebiliyordum ama son zamanlarda işe yaramamaya başladı. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ilgın Karan dedi ki...

bu durumda ultra surf kullanabilirsiniz. hotspotshield de bir çözüm olabilir. ttnet mi kullanıyorsunuz, yoksa uydunet ya da farklı bir servis sağlayıcı mı? http://www.navige.com/ de bir çözüm ama, ne kadar güvenli bilemiyorum.